placeholder

Maskinleverandør endrer navn og satser på et tydeligere merkevarefokus

Svenningsens AS endrer navn til Nellemann Machinery AS. Endringen er en viktig milepæl på veien mot å tilby et høyere spesialiseringsnivå for kundene.

Fra og med 18. mai, endrer Svenningsens AS navn til Nellemann Machinery AS.

Navneendringen er et viktig steg på veien mot å bli en mer spesialisert virksomhet. Med søkelys på kundene og deres behov skal selskapet tilby utvalgte kvalitetsprodukter og spesialkompetanse i alle ledd.

  • Navneendringen er en nødvendig formalitet som bekrefter at det er en ny virksomhet som kundene møter når de handler hos oss. Vi har i løpet av de siste to årene beveget oss mot en høyere grad av spesialisering samt færre, men nøye utvalgte produkter. I tillegg til det har vi merkevarespesialiserte konsulenter innenfor hver bransje. Disse kjenner behovet og utfordringene som kundene har i de forskjellige bransjene, forteller Kjetil Nilsson, Daglig Leder i Nellemann Machinery AS.

Nellemann Machinerys nåværende utvikling vil på sikt føre til at virksomheten vil være mer til stede ute blant kundene med blant annet en utvidelse av utsalgssteder i hele Skandinavia. Nylig har Nellemann Machinery AS åpnet på to nye lokasjoner i Norge – på Kjeller Vest og i Lier, konsernet har også bygget nye lokaler i Danmark og åpnet ytterligere en filial i Sverige.

”Vi skal være bransjeledende med våre merkevarer”
Nellemann Machinery AS forhandler blant annet merkevarer som Kubota, Billy Goat, Holder og Spider. Det har vært en bevisst strategi for virksomheten å spesialisere seg i de merkevarene som matcher virksomhetens største kundegrupper – landbruk vei, anlegg, park & idrett.

  • Vi er ledende med våre merkevarer, og det skal vi selvfølgelig fortsette med å være i fremtiden også. Helt fra starten har det vært veldig viktig for oss å kunne gi kundene våre en virksomhet som har stor kunnskap om de produktene vi selger. Derfor har intensjonen hele tiden vært at våre merkevarer skal være vår identitet i forretningen, sier Kjetil Nilsson.

Fakta: Nellemann Machinery

  • Våren 2017 kjøpte Nellemann-gruppen Svenningsens Maskinforretning A/S som importerer forskjellig merkevarer som: Kubota, Spider, Holder og Billy Goat.
  • Maskinforretningen leverer til landbruk vei, anlegg, park & idrett.
  • I januar 2019 ble Kjetil Nilsson ansatt som Daglig Leder og startet en strategisk utvikling av virksomheten sammen med den øvrige Skandinaviske ledelsen.
  • Siden den gang har virksomheten kuttet flere merkevarer i sortimentet og utviklet virksomheten til å håndtere et mer spesialisert salg og ha større søkelys på ettermarkedet.
  • I tillegg til det har serviceavdelingen også blitt styrket for å kunne tilby profesjonell service gjennom serviceavtaler, rådgivning og ettermarkedsaktiviteter.
  • Nellemann Machinery har avdelinger i Norge, Danmark og Sverige.
  • Nellemann Machinery flytter inn i nye lokaler på Kjeller Vest 6 i mai 2020. Her vil både importvirksomheten, lokalt salg og ettermarked ligge.