close
close
Ze serien

Kubota lanserer elektrisk klipper!

Kubota lanserer den siste generasjonen elektriske zero-turn klippere. De nye helelektriske klipperne vil få navnet Ze-421 og Ze-481 og perfekt for kunder hvor elektriske maskiner og miljøpåvirkning er viktig, som kommuner, entreprenører og eiendomsbesittere. 

Kubota er en vellkjent leder innenfor parkmaskiner og introduserer sin siste innovasjon for å støtte en stødig og karbonnøytral verden innen 2050. Ze Electric Zero-turn serien med modellene Ze-421 og Ze-481 er utformet for å minske etterspørselen av nullutslippsmaskiner samtidig som den oppfyller behovet hos kunder som søker produktivitet, effektivitet og holdbarhet i sine maskiner.

Som svar på globale miljøproblem oppfyller Kubota Ze Electric Zero-turn ikke bare produktivitetskravene, men tilbyr også et høy nivå av førerkomfort gjennom mindre lydnivåer og vibrasjoner under drift. Disse klipperne retter seg spesifikt til kunder ønsker miljøvennlige maskiner men som samtidig er robuste og bygget for å vare med minimalt med vedlikehold, forenklet drift og forbedret førerkomfort.

Den tekniske utviklingen av Ze-serien ble påbegynt i 2017 med et tydelig fokus på å levere en maskin som kan arbeid i en hel arbeidsdag, uten at det går på bekostning av førerkomfort og klippekvalitet. Omfattende tester over hele Europa sikrer uovertruffen effektivitet uansett gressforhold.

 

Viktige egenskaper hos Ze Electric Zero-Turn Range:

Stille kraft:

“Hjertet i Ze er en 48V/10 kW batteri, plassert bak på maskinen, der en motor vanligvis befinner seg. Batteriet har kapasitet for over 15.000 kvadratmeter klipping. Først og frem muliggjør Ze kjapp og enkelt batteribytte, som sikrer uavbrutt drift under høysesong for gressklipping.
Batteriet kan lades fra ladekontakt på maskinen eller direkte på batteriet alene. En full oppladning tar cirka 5 timer. LCD-skjerm for å overvåke batterinivå.

El-drift: Ze har tre elektriske drivmotorer – to for hjulene og en for klippebordet. Batteriforbruket kan optimaliseres gjennom å anpassse effekten til klippeaggregatet etter forholdene. Med et utvalg av 3 moduser: ECO, Standard og Boost, som varierer i knivhastighetet for å tilpasse spesifikke behov og forbruk.

Høy kuttekvalitet: Kubotas avanserte teknikk er sømløst integrert i Ze-serien. K-sense funksjonen overvåker kontinuerlig hastigheten mot klippehastigheten, som sikrer optimal prestasjon. Når aggregatet utsettes for tung belastning kompenseres kjørehastigheten gjennom å senke farten for å opprettholde den beste klippekvaliteten, og går automatisk tilbake til normal hastighet når belastningen avtar.

Ze-serien tilbys i 42″ (106 cm) eller 48″ (122 cm) klippebord med sideutkast. Begge modeller kan leveres med bioklipp for økt allsidighet.

Enkelhet og komfort:  En lettmanøvrert fotpedal-kontroll for å løfte og senke klippebordet, rask høydeinnstillingsratt for klippehøyde og automatisk parkeringsbrems som aktiveres når spakene settes i nøytral posisjon gir enkel bruk. Ze-serien er utrustet med et høykomfort sete med høy ryddstøtte, posisjonsjustering, armlener og ekstra korsygg støtte for økt førerkomfort.

Kubota sitt engasjement for å oppfylle miljømålene uten å gå på kompromiss med produkivitet, prestasjoner og komfort har ligget til grunn i utviklingen av Ze-serien som tilbyr det beste av to verdener.

De nye gressklipperne i Ze-serien ble presentert for første gang på Saltex-messen i Storbritannia og kommer til å være tilgjengelig for det europeiske markedet fra April 2024.