close
close
Kubota – M6 – Lansering-13

Kubota M6 lansert!

I dag lanseres M6002-serien fra Kubota på det norske markedet. En fleksibel og råsterk allroundtraktor av kjent japansk kvalitet og driftssikkerhet. Med andre ord en allsidig arbeidskamerat for de fleste oppgaver

Den nye Kubota-traktoren skiller seg ut på mange plan. For eksempel kommer den med Kubotas Bi-speed teknologi som standard. Noe som gir en svingradius på kun 4,5 meter.  Kjetil Nilsson, administrerende direktør i Nellemann Machinery som er den norske importøren av Kubota i Norge, sier Kubota M6002 er leveringsklar allerede fra i dag av.

– Kubota M6002 er enkelt forklart en ideell traktor for alle som ønsker en smidig traktor med god sikt, høy komfort og god ytelse. Dette er en traktor med en egenprodusert japansk motor med stor effekt og lavt forbruk, sier han.

Fleksibel og råsterk

Kubota M6002 har en av markedets kraftigste 4-sylindrede traktormotorer. Den egenproduserte Stage V-motoren gir full effekt over et bredt turtallsområde selv med varierende belastning. Kjetil Nilsson sier det stilles høye krav til traktorer i effektklassen 120 til 140 hestekrefter.

– M6002 kan ofte gjøre samme jobb som større og tyngre traktorer. Per i dag er det ingen landbrukstraktorer som har større 4-sylindret motor enn Kubotas Stage V-motor på hele 6124 cm3. En motor som er konstruert for å gå time etter time med tung belastning, sier han.

Førerhus med høy komfort

Førerhuset til den nye traktoren er utviklet for høy komfort og lange arbeidsdager. Ergonomisk optimalisert betjening og en rekke komfortfunksjoner bidrar til høy effektivitet og ytelse. Førerhuset har også et stort takvindu for full oversikt til hevet frontlaster.

– Jeg tør påstå at førerhuset er i en klasse for seg. Effektiv førerhusfjæring sørger for god komfort i krevende feltarbeid og i høy transporthastighet med tung last på ujevne veier, sier Kjetil Nilsson.

Full effekt med stage V-motor 

I førerhuset finner du også en avansert multifunksjonsspak innlemmet i armlenet. Her er det en rekke knapper for enkel kontroll og betjening av alle funksjoner. For eksempel kan du skifte gir ved å trykke kjørespaken forover eller bakover, eller ved å trykke på knapp på venstre side av armlenet. Alt plassert logisk og ergonomisk.

Hydraulikksystem for høy produktivitet

Hydraulikksystemet til M6002 er konstruert for maksimal produktivitet. Trepunktshydraulikken løfter alle relevante redskaper, og har styrke og smidigheten for tunge frontlasteroppgaver.

– Alle modeller i 6002-serien er utstyrt med CCLS (Closed Center Load-Sensing) hydraulikkpumpe som standard. Hvilket gir hele 7000 kilo løftekraft i trepunktshydraulikken bak, 3260 kilo foran og yter 115 l/min. Noe som gjør det enkelt å løfte tungt redskap som vendeploger og store kombisåmaskiner, sier Kjetil Nilsson.

Transmisjon for krevende oppgaver

Transmisjonen på Kubota M6002 er konstruert og bygd for høye hastigheter og tung last. Girskifte utføres enkelt ved å trykke på en knapp eller via en multifunksjonsspak. Åtte powershift-trinn i tre automatiserte gruppegir gir 24 i hver kjøreretning.

Modellen som er leveringsklar i Norge har en sterk firesylindret motor på 6,1 liter på 140 hestekrefter og 20 hestekrefter transportboost (645 nm v 1500 o/min)